Проверка на bTV показва каква е безопасността в автобусите преди да

...
Проверка на bTV показва каква е безопасността в автобусите преди да
Коментари Харесай

Ще намалеят ли катастрофите с новите мерки на властта

Проверка на bTV показва каква е сигурността в рейсовете преди да влязат в действие новите ограничения за понижаване на жертвите на пътя. Оказва се, че даже и в рейс с колани, пасажерите не ги употребяват, а водачите описват за работата си като за непрекъсната битка за оцеляване.

Шофьорът на рейса от София за Добрич е уверен, че колкото и да е деликатен, не всичко зависи от него. А препоръчаните видеорегистратори, които да бъдат като „ черна кутия ” за рейсовете, и наложителните колани за пасажерите според шофьора ще имат слаб ефект. „ Няма по какъв начин да ги задължи, в случай че те сами не желаят, то коланите си ги има ”, споделя Крум Христов.

А пасажерите признават, че даже и да ги има, не се сещат да употребяват коланите в рейса: „ Просто нямаме подобен табиет в кола имаме по-голям боязън, тук се доверяваме на водача ”.

Една от огромните закани са леките коли, които изпреварват рейсове даже на завои. След черната серия на пътя от Министерство на вътрешните работи оферират патрулка да води нарушителите непосредствено в районното полицейско ръководство.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов изяснява: „ Ще се направи информация за неплатени санкции от лидера и към него ще се приложи членове от закона, по този начин, че той да бъде превъзпитан ”.

А водачите на пътя като Крум се съмняват в ограниченията: „ Ще спрат 10-20 индивида, актове ще им напишат, като излезе някой на другия ден си е същата работа. ”

 

По данни на Министерство на вътрешните работи тази година починалите при произшествия са по-малко в съпоставяне със същия интервал от предходната година./ Бтв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР